Jordgubbcheesecake med choklad ganache

Testade denna goda jordgubbs cheesecake till kräftskiva vi var på igår. 
Blev otroligt god. 👍
Hade choklad ganache ovanpå och självklart en kräfta av marsipan :) 

Blir att variera med denna och lime nu när de är kalas. 

Botten 
75 g smör 
12 st digestivekex 

Fyllning
4 gelatinblad
350g jordgubbar 
1 1/2 dl strösocker 
3 dl grädde 
200g Philadelphiaost 
200g jordgubbar i små bitar 

Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda smöret med kexsmulorna och tryck i en form med löstagbara kanter. 
Blötlägg gelatin i en skål med kallt vatten. Krama ur all vatten efter några minuter. Smält gelatinet på svag värme i kastrull med 1 msk vatten. 
Mixa jordgubbarna med sockret till en soppa. Blanda ner de smälta gelatinet. Rör ner Philadelphiaosten i jordgubbsmixen. Vispa grädde och rör ner försiktigt i smeten så den blir rosa. Vänd ner jordgubbsbitarna sist. 
Häll smeten i formen 
Ställ in kakan i frysen i minst 5 h. 
Ta ut den ca 1 h innan servering. 


Choklad ganache 

Denna gång gjorde jag såhär: 
200g mörk choklad ( Marabou) 
1 dl grädde 
1 msk smör 

Smälte chokladen i kastrull på svag värme. I med grädde och rör om och i med smöret. Fortsätt rör om, låt kallna. Häll på kakan sedan 
Så gott!;) 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0